Tisdag

Idag har jag varit ute och kollat på ytterkläder till Felicia. Hon behöver nåt tunnare än overallen nu när våren står för dörren.

Var först till Maxi men dom hade bara i pojkfärger så jag fick ta bussen till stan ist. Slutligen, på Lindex så hittade jag de perfekta ytterplaggen. Jacka och byxor som är tunna men vattenavvisande och vindtäta. Kanon! Dock glömde jag kolla efter bebisstrumpor. Men men, det får bli en annan dag. 

Jag har tagit ett varv i lägenheten med dammsugaren så nu är förhoppningsvis allt grus borta. Det är så att man blir tokig snart. Man hinner knappt städa förrän det är grus praktiskt taget överallt. Vagnen drar ju in ett grustag bara den. Men nu är det gjort iaf. Tvättmaskinen är i gång men det dröjer väl en timme till innan den är klar. Fliz har fått melliz så vi ska väl laga mat om 45 minuter typ. Det får bli nåt enkelt idag som pasta och köttbullar. Det brukar alltid gå hem hos lilla damen i fråga.

Mega-Anka

Flizans nya badkompis.Vecka 37

Idag har jag gått 36 fulla veckor vilket innebär att jag går in i vecka 37.


30 mar - 5 apr 2009

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34. 
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.