Uppdatering

Vi åkte till sthlm i måndags förmiddag med Ronja. Fliz är med farmor och farfar under tiden eftersom hon har en hemsk sjukhusskräck.

Det sattes nål och läkaren kom och ritade lite på henne vart porth-a-cathen skulle sitta. Sen kom även onkologläkaren in och pratade med oss om vad de hade planerat med kurer m.m.

Ronja ska få VEC-kuren (Vinkristin, Etoposid & Carboplatin) och just nu vet dom inte hur många kurer som behövs.

Tisdagen började med fasta från 03:45 för Ronja eftersom dom inte visste när hon skulle ner till OP. Hon stod på jourlistan. Vid 11.45 (!!!!) fick hon äntligen komma ner och bli sövd. Vid 14-tiden var det klart och vi fick gå ner till uppvaket där vår lilla skorpa befann sig. Hon vaknade lite smått när klockan blev 15. Hon åt och somnade om och så fick vi komma upp till Q84 igen. Resten av dagen sov hon mest. Hon kräktes en massa framåt 18:30 men det hon åt lite senare fick hon däremot behålla.

Idag har vi varit med på sångstund med två andra bebisar i Ronjas ålder (Ronja blir ju 4 månader på söndag). Den ena bebisen var 3½ månad och den andra 4½ månad. Sen var det en lite större tjejja med oxå som kan ha varit runt två år nästan.

Vi var på audiogram (hörseltest) vid 13 och sen efter det fick vi träffa både kurator och psykolog lite snabbt innan Ronja blev ledsen.

Nu har vi precis pratat med dietisten (fick göra ett avbrott i skrivandet) och vi ska börja ge Ronja extra näringsrik bröstmjölksersättning (infatrini) som tillägg eftersom min mjölkproduktion har hämmats av all stress. På 3 veckor hade Ronja endast gått upp 300gram. Och dessutom hade hon gått ner lite i vikt från i torsdags förra veckan till i måndags denna veckan. Inte så bra ju. Jag har fått Syntocinon nässpray som jag ska ta 5 minuter innan amning som kan hjälpa till med utdrivningsreflexen.


Nu ska vi till Solna köpcentrum med Ronja-bebbe. Det ska bli skönt att komma ut lite innan morgondagens kur-start börjar. (08:00) Kuratorn och psykologen skulle komma förbi då plus att det skulle bli extra sångstund både torsdag-fredag! :-)

2
josse

Jag hoppas det går bra.. Saknar er.. Ronja är så fin..

Carin

Håller tummar och tår att lilla Ronja ska bli frisk! <3